Az utolsó végleges gerincrögzítő műtéten túl van Gabika. Az egyik célunkat elértük, de a veséjével még vannak célok megoldandó feladatok és megyünk tovább.

2019.05.14 22:05

2019. februárjában eljött az amire vártunk, bár ha bírta volna a csípőcsontja a terhelést akkor még vártak volna  kb.két évet, de sajnos nagyon  gyengék voltak a csípőcsontjai amikkel a rudat és a törzsét tartotta.  Már több hónapja az egyik csípőlapátjából kiesett csavarral , bőr alól kinyomódó rúddal mentünk a végleges gerincműtétre, a légzése a szteroidos seretid pipától olyannyira helyre jött, hogy műthető állapotba került, bár így is kockázatos volt az altatás, de mégis biztató. A műtéti nap reggelén 9 órakkor bevitték a műtőbe Gabikát, nagyon félve, sírva, de bizakodóan ment be vagyis tolták be a műtőbe, mert tudta,hogy ez az utolsó gerincműtéte és vége lesz a műtétek sorozatának amit tudott, hogy muszály végig csinálnia az esélyei miatt, hogy tudjon levegőt kapni, tudjon ülni, és tudjon újra járógépezni, csúszkálni, mászkálni és hogy jobb legyen az életminősége, megpróbáljon önálló lenni mire felnőtt lesz. 

Sírva és bizakodva ment a műtőbe reggel 9 órakkor tolták be, és délután 15 órakkor hozták ki a szobájába. 

A műtét ideje alatt kinn várakoztunk aggódva és bizakodva, hogy minden rendbe fog menni, közben akik kijöttek a műtőből kérdezgettük hogy alakul a helyzet. A műtét nagyon nagy műtét volt, és el mondhatjuk, hogy nagyon nagy feladat elé állítottuk az orvosokat, hiszen nem a megszokott gerinc egyenesítő és rögzítő műtét volt, mivel Gabika nyitott hátgerinces azon belül MMC meningomyelocelés, de nagyon jól boldogultak , szét tudták szedni azokat a csigolyákat amik összevoltak csúszva, és csontosodva, és be tudták így csavarozni azokat is, teljesen a nyakától a derék aljáig csavarozták, az Ő esetében 2-2 azaz 4  db rúd került be a gerince mellé hogy biztosan tartsa a törzsét felnőtt korában is. A tüdejének is így csináltak egy picike helyet, hogy elférjen és reménykedjünk, hogy nem lesz probléma nem lesz már fulladás, hiszen nincs összenyomva a törzse már.

 Igazi  Harcosként ésHősként viselte a műtétet és az utána való felépülést.

A felépülést követően  a lábait tovább nyújtottuk a kialakult kontraktúrák miatt, hogy mire felerősödik a járógépbe bele tudjuk állítani újból.

Továbbá elkezdtünk egy új terápiát a Vojta terápiát ami nagyon hatásos a Gabika egész testében levő izmokra. Ezekről a későbbiekben majd írok, hogy mikre haladtunk és milyen változások vannak jó irányba. 

Most készülünk a 3 hónapot műtét utáni kontrollra, ahol megröntgenezik, remélem minden rendbe lesz.